Камера на Живо от Центъра на Разлог

В Бачево днес стартира „Седмица на буквите“

В навечерието на един от най- светлите български национални празници Народно читалище „Самообразование 1928г.“ с.Бачево открива „Седмица на буквите“ .

Програма:
22.05.2017 г. – „В началото бе словото“, лекция беседа от г-жа Мария Паскалска. В библиотеката на читалището ще проследим историята на Солонските братя и тяхното дело, както и мястото на кирилицата в съвременния свят.

23.05.2017 г. – „Работилница за букви“ под ръководството на г-жа Янка Велинова в сградата на читалището ще се изработи празнична украса. Децата ще научат за приготвянето на цветните венци, които ще красят портрета на братята Кирил и Методий. Ще се запознаят с празнуването на празника през годините. Чрез запазените снимки ще научат за ученическите манифестации в Бачево.

24.05.2017 г. – „Празничен концерт“. В центъра на селото ще се проведе празничен концерт организиран от ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ с.Бачево. Самодейците от Танцов състав „Рилска самодива“ и Детска певческа фолклорна група“ Шарено герданче“ ще зарадват публиката със своето изпълнение.
25.05.2017 г. – „Библиотеката съкровище скрито“. Г-жа Янка Велинова ще посрещне деца от последна група на детската градина, като ги запознае със съкровището, което се крие в една библиотека. Децата ще получат своя първи урок за книгата – приятел на всяко дете.

26.05.2017г. – „Читалня занималня“ – Служителите в читалището, съвместно с деца от училището ще подготвят забавно място за четене. По време на лятната ваканция децата ще могат да четат на спокойствие в една весела обстановка сътворена от тяхното въображение.