Камера на Живо от Центъра на Разлог

В Белица готвят образователни и развлекателни дейности, за децата, до края на август

За поредна година НЧ ” Г.Тодоров 1885” с Туристически информационен център и исторически музей организират за всички деца на Белица образователни и развлекателни мероприятия от 15 юни до 31 август 2018 г.


В Централна читалищна библиотека под мотото ”Забавно лято в библиотеката” е организирана специална програма, която има за цел да развие креативното мислене на децата, чрез творчески процес и ролеви игри, и същевременно да разберат по един интерактивен начин как геометрията може да бъде красива, аритметиката да бъде забавна, четенето да бъде интересно и в същото време детето да пътешества по целия свят.
На екскурзия (с четене и презентации) в моята красива Родина, децата ще могат да се забавляват заедно с Пинокио, Снежанка, Палечка и още много приказни приятели в откритата библиотека , разположена в парковата градина на главната улица „Владимир Поптомов“ .
В темата „ Магията на фолклора“ , библиотекарите са подготвили беседи свързани с българския фолклор. Децата ще се запознаят с характерни неща в българския фолклор. Ще се потопят в разнообразието на народните традиции, обичаи, непознати обреди, вярвания и легенди за родния край.
Ще участват в онлайн „ Пътешествие без куфар“ , в което ще им бъде представена интересна и любопитна информация за различните континенти и държави.
В специална програма „На гости при баба и дядо“- 2018 обединяват усилията си общоисторически музей към читалището и туристически информационен център с походи до забележителни природни обекти, свети места и образователни теми свързани с историята на Белица
• ПОХОД ДО МЕСНОСТТА “СВ.ИЛИЯ – ЛЕГЕНДИ ОТ БЕЛИЦА
• ПОХОД ДО МЕСНОСТТА “СВ.АТАНАС“ – РАЗКАЗ ЗА „ ИЛИНДЕНСКО-ПРЕОБРАЖЕНСКОТО ВЪСТАНИЕ
• ПОХОД ДО МЕСНОСТТА „ СВ.ПЕТЪР“ – Тема : ТРАКИТЕ НАСЕЛЯВАЛИ НАШИТЕ ЗЕМИ
• ПОХОД ДО МЕСНОСТТА- „ СВ. ПАРАШКЕВА“ – ЕТНОСИТЕ В БЕЛИЦА, СЪЖИТЕЛСТВО И ФОЛКЛОР
• ПОХОД ДО „БОБОТНАТА СКАЛА“ ПРИРОДНИ ФЕНОМЕНИ. КРАСОТАТА НА НАШАТА ПРИРОДА
• ПОХОД ДО РИБАРНИКА НА ПЕШО – ТУРИЗЪМ И АТРАКЦИИ
• ЛЯТНО КИНО – зала ТИЦ