Камера на Живо от Центъра на Разлог

В истински трилър младежите на „Марек“ успяха да излъжат „Пирин“ насред Разлог

С двубой от последния кръг в есенния дял от шампионата при младежите по волейбол, Марек Юнион-Ивкони удари в 5-геймов трилър като гост „Пирин“ в Разлог. По стечение на обстоятелствата, двата клуба се срещнаха по между си с различните гарнитури 4 пъти в рамките на една седмица. Именно, двубоят при младежите обаче бе истинска драма, след която с 3:2 гейма ликуваха дупничани.

Двубоят започна ударно за „Пирин“, които буквално отвяха Марек в първата част след 25:11. Това явно стресна дупничани, които измъкнаха следващите две части на 20 и 21 точки. В тези две части блокадата на гостите работеше перфектно. Домакините успяха да вкарат мача в тайбрек след като взеха 4-ата част с 25:21. Кулминацията на мача бе именно тайбрека, в който Марек поведе от самото начало и след 10:5 и 14:9 се виждаше вече победител. Пирин обаче не само, че успя да се вдигне и да изравни резултата, но имаше и атака, за да поведе с 15:14. Отново блокадата на „Марек“ обаче бе непробиваема и след две такива, бе сложен край на мача с 17:15 за „Марек“.

Това бе 3-а победа за дупничани, които ще зимуват на 3-ото място. Именно първите три места дават право на директна квота за републиканските финали през пролетта.

Източник zadupnitsa.com