Камера на Живо от Центъра на Разлог

В петък, в читалището, представят книгата на Петър Пунчев „Вие сте тук“

На 23.02.2018 г. /петък/ от 18:00 часа в малката зала на читалището в Разлог ще бъде представена книгата „Вие сте тук“ с автор Петър Пунчев.

Една дълбоко лична и богато илюстрирана автобиографична книга, която обхваща период от половин век, набразден от събития и обрати, родил таланти, чиито творби ще бъдат сензация и през идните столетия.

Авторът, от първо лице, разказва в нея за някои от тези таланти, за разговорите си, емоциите и страстите от уникалните си срещи с Николай Гяуров, Владимир Висоцки, Мая Плисецкая, Мистер Сенко, Принц Чарлз, Юрий Любимов, Стинг, Джани Моранди и Ерньо Рубик, за революциите в Румъния и войната в Грузия, за пъстрото си детство в раздираната днес от войните Сирия, за юношеството си в несъществуващия вече Съюз на съветските социалистически републики.
За пътуванията си в близки и далечни страни, и за любимата България – от 1960 година – до днес.
“Вие сте тук” е неочаквана среща “под един покрив” със Стефан Стамболов, Кемал Ататюрк, лейди Странгфорд и Пенчо Славейков, оставили дълбока, незаличима следа в родовата памет на автора. Но и с Георги Аспарухов-Гунди, Георги Найденов, най-добрият вратар на столетието, с много други знайни и понякога несправедливо пренебрегвани герои от кръв и плът.

Това е книга за миналото на нашата страна, а това ще рече – и за нейното бъдеще, книга със значителна познавателна стойност, която се чете на един дъх и събужда интерес към знанието.
С предисловие от писателя от български произход, но с европейска слава Василий Димов, популярен с творбите си в Германия, Русия, Грузия и у нас.