Камера на Живо от Центъра на Разлог

В РПГ „Никола Стойчев“ се проведоха училищни състезания по професии

За поредна година в РПГ „ Никола Стойчев“ се проведоха училищни състезания по професии за „ Най- добър млад готвач“ и „ Най- добър млад сервитьор- сомелиер“. В състезанието взеха активно участие ученици от 11а, 11в и 12а клас.

В надпреварата за „ Най- добър млад готвач“ мериха сили 6 ученици. Те трябваше да приготвят предястия и основно ястие от пилешко месо, като разполагаха с 2 часа. Всички стартираха устремени към победа. Уменията на младите състезатели се оценяваха от жури с председател инж. Пелагия Джупанова и членове инж. Катя Попова, инж. Ваня Джунева и Радул Каназирев. Всички демонстрираха умения при съчетаването на продуктите, оформянето на чинии и знания по английски език при представянето на технологията на ястията.Състезанието за „ Най- добър млад сервитьор- сомелиер“ се проведе под ръководството на г-жа Иванка Финдрина- председател на журито и членове г-жа Мария Кузманова и г-жа Веселка Мунина. Началото бе поставено с теоритична задача- решаване на тест. Практическата част бе подреждане на маса за двама по предварително подготвено меню , избор и сервиране на вино, подходящо за ястията. Времето, с което разполагаха бе 1 час. Участниците демонстрираха отлични знания по английски език при представянето на вината. Настроението на всички бе приповдигнато, а умения- безупречни.

Журито и в двете категории бе доста затруднено и поради тази причина класирането ще се обяви в понеделник на 24.02.2020г.