Камера на Живо от Центъра на Разлог

В сила от днес е заповедта за разхлабване на противоепидемичните мерки

Влиза в сила заповедта на министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов издаде заповедта за разхлабване на противоепидемичните мерки. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството.

От днес се допускат и посещенията на фитнес центрове, спортни зали и клубове и плувни басейни и комплекси при използване на не повече от 30% от капацитета им и спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м.

От днес до 12 април на магазините с нетна търговска площ над 300 кв. м, предлагащи нехранителни стоки, се разрешава работа с клиенти само на откритите площи, прилежащи към търговския обект.
Посещенията в заведенията за хранене и развлечения се допускат само в откритите им площи (тераси, градини и др.), при ограничено работно време от 6.00 до 23.00 часа. Изключение са дискотеките, бар-клубовете, пиано баровете, бар-вариете и нощните барове, които остават затворени до края на месец април.От днес се допускат посещенията в кина, театри, музеи, галерии, библиотеки и циркови представления при заетост на не повече от 30% от капацитета на помещенията. Същото условие важи и за занятията от танцовото, творческото и музикалното изкуство.

Министърът на здравеопазването нареди от 5 април детските градини и яслите да възобновят работата си.

След края на пролетната ваканция на учениците, от 12 април, се възобновява присъственото обучение на децата от 1-ви до 12-ти клас, като графикът ще бъде оповестен в рамките на следващата седмица.

Също от 12 април се допускат груповите дейности и занимания в центровете за подкрепа за личностно развитие и центровете за специална образователна подкрепа.

Пълният текст на Заповед № РД-01-194/30.03.2021 г. е публикуван в сайта на Министерството на здравеопазването – тук.

Източник: E79 News

Последвайте ни: