Камера на Живо от Центъра на Разлог

Георги Братоев след мача с „Пирин“ в Разлог: Може да ме псуват, но не и да ме плюят

Нито един български волебойлист не заслужава го плюят и да го замерят със стотинки. Да го псуват го приемам, защото са фенове на другия отбор, обяви разпределителят на Нефтохимик 2010 Георги Братоев след мача с Пирин в Разлог, спечелен от шампионите с 3:1.

Във втория гейм играта беше прекъсната заради спречкване между национала и феновете. Братоев се оплака, че е бил наплют от трибуните и се наложи намесата на охраната в залата.
„Това, че голяма част от залите не отговарят на изискванията – трябва да се предприеме нещо. Когато публиката е на два сантиметра от теб, се чувстваш неприятно, защото те са много“, каза още той.

„Имаше риск за здравето на Братоев, но той сам прояви желание, ако се наложи“, обясни треньорът на Нефтохимик 2010 Найден Найденов.

„Влизането на Георги във важни моменти изигра своята роля. Почувства се спокойствие. Направихме елементарни грешки в контраатака, в последния гейм има сигурно 10, при които нещата можеха да стоят по-различно и да не стигаме до кризисни моменти“, продължи специалистът.
„Публиката го изнерви малко. Но тук е нормално – не ми прави впечатление, но раздразниха повече отбора, което се оказа положително“, добави Найденов.

„Във важните моменти бяхме по-сигурни и ни се получи синхрона в последния момент от играта. Можеше да е и по-добре – пропуснахме доста топки, доста ситуации. Важна е победата, не мога да кажа, че сме играли супер, допуснахме грешки. Емоцията от Купата ни завладя, в една такава зала е доста трудно да се играе,  но е важно, че излязохме от тежките ситуации“, каза още той.
„Начинът да намалим грешките е да не ги допускаме, да сме концентрирани. Мачът можеше да се развие по много различен начин, но самото напрежение и еуфорията си казаха думата. Жани още не е навлязъл във форма, надявам се да се чувства по-уверен с всеки мач, защото не тренираше дълго време заради контузията. Разчитаме много на него и на Петър Христов“, завърши специалистът.