Камера на Живо от Центъра на Разлог

Гласуваме машинно в две секции в Разлог, ще има и подвижна избирателна комисия

urnamashglasЦИК определи три общини от област Благоевград, където ще има възможност за машинно гласуване на изборите за президент и вицепрезидент на републиката на 6 ноември. Това са общините Благоевград, Симитли и Разлог, като общо секциите, в които ще има терминали за машинно гласуване са 14 за област Благоевград.

В община Разлог секциите определени за машинно гласуване са в читалище „15.09.1903Г.“, на улица „Шейново“ №2, съобщават от Централната избирателна комисия (СИК-ове с номера 01 и 02).

Важно е да се уточни, че машинното гласуване не е задължително. В определените секционни избирателни комисии гласоподавателите ще могат сами да решат дали да гласуват посредством терминала или по традиционния начин с бюлетина.

Тези, които са решили да гласуват с терминал, трябва да знаят, че при гласуването ще получат разписка, която трябва да пуснат в отделна урна, определена за машинния вот.

В страната общо в 500 секции ще има машинно гласуване при произвеждане на изборите за президент и вицепрезидент на републиката на 6 ноември 2016 г. Секциите за машинно гласуване са в 31 района, включващи населени места с различна численост на населението.
В Разлог ще бъде назначена подвижна избирателна комисия. Към този момент са подадени над 35 заявления в община Разлог и по този начин се съди, че ще бъде организирана подвижна урна.

Източник E79 News