Камера на Живо от Центъра на Разлог

Глобиха шеф заради обида към българи, работещи в канадска фирма у нас

1000 лв. глоба наложи Комисията за защита от дискриминация на канадски бизнесмен заради лошо отношение към служителите си. Идиот, шибаняк, госпожички, 15-годишни момиченца. Това са само част от обидите, отправени към екип от българи, работещи в канадска фирма у нас, пише в. „Телеграф“.

Глобата за подобно нарушение е от 250 лева и може да стигне до 2000 лева, обясниха експерти от комисията. Чужденецът с арабски произход системно обяснявал как всички българи са „мързеливи“ и „от тях не ставало нищо“.

На мениджъра на екип във фирмата му писнало от обидите и подал жалба до Комисията по дискриминация. Канадецът обжалва решението пред Административен съд в София-град. Жалбите от българи, работещи у нас във филиали на чужди фирми или в дружества, където техен пряк началник е чужденец, зачестяват, отчитат от комисията. Наблюдава се и тенденциозно отношение към по-възрастни служители в компаниите, които са премествани без предупреждение на по-ниски длъжности.
„Чувствам се не само унижен, но и лишен от възможност да заема достойни длъжности в други фирми. Всеки потенциален работодател има право да прави извод, че след като на 55 години сън на тази длъжност, значи съм некадърник“, оплаква се софиянец, специалист по обслужване на клиенти.

Псувни са принудени да слушат шивачки от шефовете си гърци. Много от работничките в цеховете край Петрич се оплакват от тяхното тиранично отношение, но заради крещящата нужда от работа, не подавали официални жалби.

Източник E79 News