Камера на Живо от Центъра на Разлог

За пореден път! Говеда – убийци дебнат на пътя Добринище – Гоце Делчев и Разлог – проход „Предела“

Проблемът е на повече от 10 години, но решителни мерки не се взимат. За него е писано десетки пъти. Това е поредният опит да се накарат институциите да предприемат нещо, докато не е станал фатален инцидент. Да говеда – убийци дебнат, но не само по пътищата, а и от своите кабинети и офиси.

Снимката е илюстративна/Крави в проход „Предела“

Стадо говеда изниква внезапно на пътя между Добринище и Гоце Делчев. Животните се движат по пътя ежедневно създават предпоставки за катастрофи, особено в тъмната част на денонощието. Крайно време е собствениците на тези животни да бъдат наказани, не само предупреждавани”, коментираха водачи, натъкнали се на стадото, пише struma.com.

Проблемът наистина е сериозен. Преди месец, шофьор на автобус прегази крава на същия път. Малко по- рано серия инциденти станаха в местността Предел и един край Добринище, заради внезапно изскочили на пътя коне.
Повече от 30 са регистрираните инциденти, причинени от животни само на територията на община Разлог. Животните имат и пазачи и стопани, едните са поверили грижата на другите и така отговорността се размива и няма наказани за това нашествие на истински убийци по пътищата ни. Все пак сме европейци и подобни гледки ни излагат пред чужденците, а да не говорим колко опасни ситуации създават.

Източник fakti.bg