Камера на Живо от Центъра на Разлог

Големите дупета – полезни за здравето

Да имате голямо дупе е полезно за вашето здраве, според ново научно изследване. Благодарение на жените от фамилия Кардашиян и Дженифър Лопес, големите задни части станаха много популярни в последно време. Те са не само секси, но се оказва, че и ви правят по-здрави.

Неотдавнашно проучване разкри, че жените, които имат повече мазнини по бедрата и ханша, са по-малко изложени на риск от сърдечен удар, инсулт и диабет.

Проучването, публикувано в списанието Cell Metabolism, установило, че допълнителното тегло по задните части, действа като гъба, която може да спре мазнините да достигнат вътрешните ви органи.

Хората с ябълковидна фигура, при които мазнините се съхраняват предимно в средната част на тялото, могат да отделят потенциално вредни химикали в кръвта по-лесно в сравнение с хората с крушовидна форма на тялото, тоест тези с по-големи задни части.

Макар че откритията са приложими за мъже и жени, все пак жените в пременопауза, които имат повече бедрена мазнина, притежават повече защитни свойства. Но тези свойства са по-малко ефективни при жени, които вече са с наднормено тегло, тъй като нивата на мазнините в белите дробове и сърцето вече са станали твърде високи.
Авторите на изследването твърдят, че е по-добре хората с умерено тегло да имат крушовидна фигура, но истината е, че по генетични причини не можете да промените формата на тялото си.

Резултатите обаче показват, че тези свойства са по-малко ефективни при жени, които вече са с наднормено тегло, тъй като нивата на мазнини в белите дробове и сърцето вече са станали твърде високи.

Авторите на изследването смятат, че е по-добре за хората с умерено тегло да имат крушовидна фигура, но по генетични причини не можем да контролираме формата на тялото си.

Коремните мазнини са опасни и освобождават вредни химикали, които влияят зле на сърцето. Докато мазнините, които се намират по бедрата и ханша, се наричат ​​подкожни мазнини и не са толкова опасни за вашето здраве.

А бе, крайният извод е: Голям майстор, на голям тезгях работи!

Източник fakti.bg