Камера на Живо от Центъра на Разлог

Голфино отбеляза 30-та годишнина от основаването си с турнир в Пирин Голф и Кънтри Клуб

Участие в турнира, проведен на 22-ри май, взеха 21 ентусиасти, които се състезаваха за специални награди предоставени от спонсора, който тази година честват специална годишнина. Част от голфърите, участваха и в турнира на Елида Турс Охрид и България Холидейз, но за разлика от предходния дъждовен ден, неделното слънце зарадва всички участници в турнира още в сутрешните часове и ги съпътства през целия ден.

proshopgolf1

Наградите в неделния турнир бяха предоставени от дългогодишните спонсори на Пирин Голф и Кънтри Клуб – Голфино. Марката е лидер на пазара за голф дрехи и аксесоари, доказали се във времето с качество и стил. Този май, марката Голфино чества своята 30-та годишнина от основаването си през 1986 година.
Участниците се съревноваваха на Корс Б, комбинацията на игрищата Пайн Корс и шампионското Иън Уузнам в Пирин Голф и Кънтри Клуб. Голфърите бяха разделени в две дивизии с две специални награди за най-дълъг първоначален удар и първоначален удар попаднал най-близо до пин позицията на предварително определената дупка.

Участниците, които грабнаха специалните награди, спечелиха кристални плакети, изработени специално за случая, придружени от кожени ключодържатели на Голфино и кутия бонбони Френски трюфели. Наградата за Най-дълъг удар беше разположена на 9-та дупка на Пайн Корс и бе спечелена от Вилиан Петров , а наградара за Най-близо до пупката, спечели македонецът Иван Мишевски, чиято топка падна само на 59 сантиметра от пинпозицията на 6-та дупка на Пайн Корс.

В дивизия Б, с хендикапи от 18.5 до 36, почетното трето бе спечелено от дългогодишен член на Пирин Голф и Кънтри Клуб – Христо Божиков, с нетен резултат от 30 Стейбълфорд  точки. На второ място, само с точка повече се нареди Ивайло Филипов с 31 нетни Стейбълфорд точки. Първото място грабна македонецъп, спечелил и приза за Най-близо до дупката, Иван Мишевски, с резултат от 34 нетни Стейбълфорд точки.

В дивизия А, с хендикапи до 18.4, третото  място, с нетен резултат от 28 Стейбълфорд точки, зае спечелилият приза за Най-дълъг удар – Вилиан Петров. Второто място, с нетен резултат от 31 Стейбълфорд точки, спечели Стивън Плац, а първото място грабна един от най-старите членове на Пирин Голф и Кънтри Клуб – Владимир Михайлов, с резултат от 31 Стейбълфорд точки. По време на награждаването си, г-н Михайлов цитира футбулната легенда Христо Стоичков с емблематичната му фраза „Който игра – печели, който не играе – не печели” и насърчи всички присъстващи по-често да участват в турнири, дори когато времето е лошо. Владимир Михайлов беше награден със специален комплект Голфино, съдържащ ръкавица за голф и виличка за поправяне на пичмарки, а останалите победители получиха шапки и тениски, отново с марката Голфино.