Камера на Живо от Центъра на Разлог

Голямото пътуване vol. 2, къде се очаква да е най-натоварено? Паднали камъни затрудняват движението на места в района на прохода Предел

И днес се очаква трафикът в страната да бъде натоварен заради струпването на три почивни дни.

Полицията ще обяви предприетите мерки по контрола на пътя по-късно през деня.

Най-натоварени по-традиция се очаква да бъдат магистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“, както и първокласният път София – Кулата.

Все се пак органите на реда очакват по-спокойно движение, защото много хора вероятно са слели коледните и новогодишните празници.

Освен засилен контрол на пътя, полицията предприема и допълнителни мерки по охрана на обществения ред в дните около новогодишни празници. Ще бъдат дадени и съвети за безопасното използване на пиротехнически изделия.
Паднали камъни затрудняват движението на места в района на прохода Предел и Кресненското дефиле. Това каза за Радио „Фокус“- Пирин дежурният служител в Областно пътно управление- Благоевград. По думите му в резултат на падналите валежи през изминалото денонощие на места са паднали камъни. Към 08.00 часа тази сутрин служителите на ОПУ- Благоевград  продължават да отстраняват. Препоръчват на водачите да карат изключително внимателно в тези райони.

Интензивно е движението по автомагистрала „Струма“ , главен път Е-79 и второкласен път – 19. Пътните настилки навсякъде са мокри и хлъзгави, а на места се образуват и частични задръствания.

Най-натоварен е районът на пътен възел „Симитли“, където са събира целият трафик от Банско и от главен път Е-79.

Източник TrafficNews.bg