Камера на Живо от Центъра на Разлог

Горя депото за отпадъци край село Баня

depobanyapojarМного работа имаха огнеборците от Пиринско в края на миналата седмица. За периода от 08:00 часа на 30 септември до 08:00 часа на 3 октомври са регистрирани 43 сигнала за произшествия. Ликвидирани са 34 пожара, като 10 от тях са преки материални щети. За щастие при пожарите няма пострадали хора.

Осем екипа огнеборци гасиха Регионалното депо за отпадъци край село Баня. Сигнал за инцидента е подаден около 15:00 часа на 30 септември. В гасенето на пожара са участвали 6 екипа на РСПБЗН-Разлог, екип на РСПБЗН-Банско и УПБЗН-Якоруда.

Около 16:20 часа на 1 октомври е получен сигнал за пожар в плевни в санданското село Пирин. 2 екипа огнеборци от Сандански се справили с пламъците, но щетите от огъня са много големи. Изгорели са кон, магаре, три селскостопански плевни и дървена барака.

Пожар в сухи треви навлезе и унищожи 5 дка иглолистна гора преди да бъде загасен. Този инцидент е възникнал около 12:50 часа на 1 октомври край село Обидим. Огънят е погасен от 2 екипа на РСПБЗН-Банско.

Голям пожар бе на ръба да овъгли къща в гърменското село Рибново. Инцидентът е станал малко след 11:00 часа вчера. Огънят е тръгнал от късо съединение в плевня. 3 екипа огнеборци от Гоце Делчев се борили с пламъците. Напълно унищожени са: плевня, покривна конструкция на къща, фураж, ръчна косачка за трева, мотоциклет.

Два екипа огнеборци пък загасиха пламнала къща в Симитли. Инцидентът възникнал по обяд на 1 октомври. Изгорели са покривната конструкция на къщата и домашно имущество.

Източник E79 News