Камера на Живо от Центъра на Разлог

Готвят ли гръцките фермери нови гранични блокади?

Българските превозвачи очакват блокади на българо-гръцката граница. Според Александър Стамболийски, председател на Съюза на българските транспортни работници, гръцките фермери ще използват периода, в който страната ни председателства Съвета на Европа, за да бъдат още по-крайни в действията си.

„Не само че имаме индикации, а сме сигурни, че се готви такова нещо. От днес започват протестите на земеделците в южната ни съседка. Получихме информация преди два дни, че се подготвят такива блокади на гранични пунктове, но все още не знаем кои точно пунктове ще бъдат блокирани“, коментира Стамболийски.

Той допусна, че фермерите ще използват българското председателство на ЕС, за да „се покажат на какво са способни пред европейските делегации“.

Според Александър Стамболийски, в момента до нашите превозвачи не достига достатъчно информация за намеренията на съседите.
„Миналата година имахме достатъчно време да реагираме, защото имаше предварителни разписания за протестите, знаехме точно какво ще се случи, тъй като бяха предварително оповестени. Сега протестите започват буквално два дни след като се информира обществеността за тях и нямаме  време за адекватна реакция. Това е и причината и ние да изчакваме, за да  да разберем и да видим точно какви ще бъдат действията на протестиращите в южната ни съседка. Миналата година държавата се противопостави на такива незаконни прояви, дано и тази година го направят.

Досега винаги имаше изтичане на информация, но сега организацията им е доста по-сериозна“, подчерта председателят на Съюза на българските транспортни работници.

Източник DarikNews.bg