Камера на Живо от Центъра на Разлог

Гоце Делчев събра цялата етнографска пъстрота на България и Македония (видео)

Със забележителен интерес от танцьори в Гоце Делчев сътвориха Международния фестивал на танца за девета поредна година. От всички краища на България, от двадесет населени места – Бургас, Стара Загора, София, а и от съседна Македония, бяха изпратили най-добрите си танцови групи. Впечатляващо бе присъствието на най-добрите танцови състави от Пирински регион.

Фестивалът тръгна с внушително фолклорно дефиле на всички танцови  участници. Под звуците на хороводни мелодии и с хора от всички фолклорни области на България, танцуващото мнозинство тръгна от централният площад „Гоце Делчев, по улица „Търговска“ до площад „Македоноия“, пред Дома на културата. Преди да започне надиграването, кметът на Гоце Делчев връчи специални плакети на всички ръководители на танцовите формации .

Фестивалът в Гоце Делчев е посветен на Международния ден на танца, 29 април. Да се провежда танцов фестивал в града на този ден е решение на общинската управа от преди девет години и от тогава, традицията се спазва редовно.
„Замисляме следващата година да разширим фестивалът като поканим още чуждестранни гости, като вече имаме заявено желание за участие на танцьори от Гърция“, подсказа кметът на Гоце Делчев Владимир Москов.

Източник AGENCIA.BG