Камера на Живо от Центъра на Разлог

Григор Димитров премина през ада, но спечели първата си среща от Мастърса в Шанхай

Българинът надделя над Райън Харисън в истински трилър след 3-6, 6-3, 7-6 (6). В заключителния тайбрек Григор върна три мачбола, след като противникът му поведе с 6-3 точки, но световният №9 съумя да изравни, в последствие спечели още две точки, а с това и мача.

В първите три гейма на първия сет серивращите нямаха проблеми. В четвъртия гейм обаче сервисът на Григор не работеше и Харисън успя да го пробие и да поведе с 1-3 гейма. Българинът намери сервиса си, но и Харисън не се справяше отлично на начален удар. При 3-5 американецът сервираше за сета, но Григор не го предаде лесно. Българинът отрази 4 сетбола, дори достигна до топка за пробив, но в крайна сметка Харисън взе сета с петия сетбол 3-6.

В четвъртия гейм на втория сет Григор поведе с 40-0 при сервис на американца, но Харисън успя да изравни и да вземе гейма 2-2. В осмия гейм все пак Григор успя да пробие сервиса на американце. Българинът разходи съперника си при 30-30, а Харисън сбърка при опит да играе сечен бекхенд от движение и намери мрежата. На брейкбола Димитров бе безупречен и проби за 5-3. В следващия гейм Григор нямаше проблеми със сервиса и записа втория сет в своя полза след 6-3 гейма.
Третия сет се превърна в истински трилър. Григор потегли перфектно в него и проби още в първия гейм сервиса на Харисън, след което затвърди пробива за 2-0. Григор загуби концентрация и сам усложни задачата си, след като допусна пробив в четвъртия гейм за 2-2, в следващия гейм изпусна брейкбол, а в шестия допусна втори пробив след двойна грешка. Така от 2-0 Харисън обърна резултата до 2-4. За щастие Григор се окопити и върна пробива моментално за 3-4, след което спечели лесно подаването си и изравни геймовете.

В крайна сметка тайбрек трябваше да реши победителят от този мач, а в него драмата бе огромна.

Григор изостана 1-4 след минипробив, а двамата размениха полетата при 2-4, след бекхенд в аут на американеца. Димитров допусна втори минипробив и Харисън поведе с 2-5, а имаше и два сервиса, за да приключи мача. В този момент българинът върна единият минипробив и докара резултата до 3-6. Харисън получи три мачбола, първите два при сервис на Димитров. С максимално агресивна игра Григор спечели двете си подавания и при 5-6 Харисън сервираше за мача.Той рискува със сервис-мрежа, но волето му излезе в аут – 6-6. Димитров поведе 7-6 и сервираше, като приключи с ас.

Източник E79 News