Камера на Живо от Центъра на Разлог

Григор се раздели с престола в Бризбън, загуби от Ник Кирьос

Григор Димитров не успя да защити титлата си от турнира в Бризбън, след като допусна загуба от Ник Кирьос в 1/2-финален мач с 6-3, 1-6, 4-6. За австралиеца това бе и първа победа над българина.

И двамата започнаха леко разконцентрирани срещата и в първите четири гейма допуснаха много грешки, които обаче не доведоха до пробив 2-2.

В шестия гейм сеченият бекхенд на Григор почна да създава неприятности на Кирьос, а в допълнение, ретурът на българина също се подобри. Така първата ни ракета дръпна 40-15, а на брейкбола Ник опита атрактивен „хот-дог“ лоб, който обаче кацна на смача на Димитров и брейкът стана факт – 4-2. Димитров затвърди, а при 5-3 подаваше за сета, поведе 40-15 и реализира сетбола – 6-3.

Кирьос правеше впечатление, че на моменти е незаинтересован, но всъщност само чакаше удобен момент да атакува. В четвъртия гейм австралиецът стигна до дюс, а после и до брейкбол. Димитров отрази след хубав сервис, но му се наложи да спасява нова опасност и не успя – 1-3. Ник наложи контрол над сета, доминирайки от начален удар – 4-1, а в следващата част дръпна 40-0 и материализира втората топка за двоен брейк – 5-1. При този резултат световният №21 сервираше за сета, пропусна два сетбола, спаси брейкбол за 40-40, преди с два аса да приключи – 6-1.

Григор се концентрира върху собствените си подавания в третия сет, надявайки се, че с наближаването на заключителната част на мача опонентът му ще намали риска в играта си и вече няма да действа толкова освободено.
В седмия гейм обаче Димитров изостана 15-30. В следващата точка Ник пласира дълбок ретур в краката на съперника и Григор изкара форхенд, изправяйки се пред два поредни брейкбола. Още на първия австралиецът се възползва – 4-3. Кирьос затвърди за 5-3, а при 5-4 подаваше за място на финала и успя да се класира напред – 6-4.

Източник E79 News