Камера на Живо от Центъра на Разлог

Григор срази Рубльов и е на 1/2-финал в Ротердам

Григор Димитров надигра Андрей Рубльов с 6-3 6-4 в 1/4-финален мач на АТР500 турнира в Ротердам. Българинът не остави никакъв шанс на опонента си, сервираше много силно през почти цялото време и изцяло контролираше развоя на срещата. Първата ни ракета официално ще се завърне и под №4 в световната ранглиста, измествайки ранно отпадналия в зала „Ахой“ Александър Зверев, след като стигна по-далеч на ABN Amro World Tennis Tournament, отколкото през миналия сезон.

На 1/2-финал Григор ще играе с Давид Гофен, който се класира без игра заради отказване на Томаш Бердих. Срещу белгиеца родният тенисист води с 5-1 победи в общия баланс, а последният успех дойде в паметния финал в Лондон. Единствената победа на Гофен е именно от Ротердам миналата година.

Димитров успя да пробие сервиса на руснака за 3-1. Когато подаваше, българинът въобще не даваше шанс на Рубльов да играе, като до 5-2 вкарваше 86% първи сервис и бе спечелил 89% от точките в тези случаи (16/18). При 5-3 шампионът от Лондон подаваше за първия сет и продължи изцяло да доминира на корта – 6-3.

В началото на втория сет сервисът на Григор не бе на нивото от първия и Рубльов стигна до брейкбол в четвъртия гейм, но българинът се измъкна 2-2.

В седмия гейм Димитров стигна до два поредни брейкбола, а на първия опонентът му сбърка на мрежата и предаде подаването си – 4-3. Григор сервираше за затвърждаване и дръпна 40-0, но накрая се изправи пред точка за рибрейк. С ас по правата опасността бе неутрализирана, частта мина още няколко пъти през дюс, но  все пак родният тенисист постигна желания резултат – 5-3.
При 5-4 българинът сервираше за победата и се класира на 1/2-финал – 6-4.

Източник E79 News