Камера на Живо от Центъра на Разлог

Гришо започна с инфарктна победа в Бризбън

Григор Димитров откри сезона на сингъл и започна защитата на титлата си в Бризбън с инфарктна победа 4-6 7-6(8) 6-3 над вдъхновения Джон Мимлан. Българинът спаси два мачбола и преодоля колебанията в играта си, за да напусне „Пат Рафтър Арена“ след полунощ местно време като победител.

Представителят на домакините бе много агресивен от самото начало на двубоя и стигна до брейкбол още при първия сервисгейм на българинът. Първата ни ракета обаче се справи за 1-1, а в следващия успя да вземе подаването на австралиеца. Григор обаче не успя да избегне грешките в подаването си и рибрейкът бе налице. При 4-5 Димитров сервираше за оставане в сета и направи двойна грешка при дюс, а на сетбола изкара форхенд в аут – 4-6.

Григор значително подобри представянето си, когато вкарва топката в игра във втория сет, но същото важеше и за съперника му, който до 2-2 не отпусна точка. В петия гейм обаче Милман направи двойна грешка при 30-30, а на брейкбола изкара бекхенд. Така българинът подаваше за затвърждаване, но отново допусна рибрейк  – 3-3. До края сервиращите доминираха в геймовете си и логично се стигна до тайбрек.

Той започна по ужасяващ начин за Григор, който допусна два поредни минибрейка за 0-3, но влезе в серия и изравни – 3-3 точки. При 5-5 световният №3 допусна нов минипробив и опонентът му имаше сервис за победата, но в инфарктно и красиво разиграване Григор оцеля – 6-6. Милман отново поведе 7-6 и имаше втори мачбол, но вече при сервис на Димитров. Той не срещна затруднения да спаси мача на собствен сервис, а след това на свой ред поведе в резултата 7-8. Австралиеца спаси сетбола, но в следващата точка Григор спечели неговото подаване и вече имаше точка за спечелване на сета на свой сервис. Българинът не пропусна и изравни сетовете след 10-8 в тайбрека.
В третия сет Димитров започна много по-често да използва сечения си бекхенд, виждайки, че опонентът му може да поддържа високо темпо в разиграванията, но при смяна на ритъма бърка. Така световният №3 спечели брейкбол в четвъртия гейм и проби – 3-1.

Шампионът от Лондон затвърди и постепенно играта му придоби съвсем различен вид. При 5-3 Григор сервираше, за да сложи край на драмата и го стори – 6-3.

На 1/4-финал Григор ще играе с Кайл Едмънд, срещу когото води в общия баланс с 1-0 победи, а успехът бе постигнат миналата година във Вашингтон.

Източник E79 News