Камера на Живо от Центъра на Разлог

Грозно падение! Вицепремиер и депутат от ГЕРБ заплашват в ефир Виктор Николаев

В предаването днес един след друг гостуваха депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиерът и лидер на националистите от НФСБ Валери Симеонов, като и двамата си позволиха да отправят заплахи в ефир към водещия Виктор Николаев.

Първо при разговора с Тодоров, който разпалено говореше срещу президента Румен Радев за сделката с грипените, журналистът попита дали става дума за „шайка“. Това видимо изнерви депутата от ГЕРБ, който преди да стане гербер бе яростен критик на режима на Бойко Борисов и публикува „разследващата“ книга „Шайка – Бойко, Росен, Цецо и другите“.

Много силни думи. Ще ви изядат хляба. Тя и вашата колежка беше тръгнала в такава посока, ама гледам -липсва столчето ѝ. За такъв въпрос, аз ако съм шеф в телевизията, уволнявам“, каза Тодоров.

Веднага след гостуването на Тодоров, водещият на сутрешния блок на Нова телевизия трябваше да изтърпи и други язвителни забележки за това, че мястото до него е празно. И то от много по-високо ниво.

„Не се опитвайте да клатите държавата“, каза вицепремиерът Валери Симеонов минути по-късно, разярен от разкритията по скандала „Кумгейт“.

Николаев попита „Аз клатя държавата или Вие?“

„Нека не влизаме в жълтини и да превръщаме темата от „Кумгейт“ в не знам и аз какво. За мен виновен е кметът на Хасково. Той е назначил хора на временен договор и после не е провел конкурс, а им е направил договора постоянен. Вие, например, също сте били назначен на временен договор, после са ви го направили постоянен. Вижте колежката ви, беше тук, а ето, останахте си сам“, прояви остроумие Симеонов.

После той добави:

„Аз, ако бях злонамерен, сега щях да направя един „Викторгейт“ за Вас утре и да го обявя например, същото е“, каза вицепремиерът.

Изявленията на двамата политици от управляващото мнозинство веднага предизвикаха лавина от коментари в социалните мрежи.

Ето някои от тях:

Анна Заркова, журналист:

„Като журналист за 25 години, при всички власти, които са се сменили, 3 пъти съм заплашвана с уволнение за това, което пиша: веднъж в кабинета на един министър, втори път – в кръчмата от един зам.-главен редактор, подпийнал, трети път – в коридора от един от предпоследните издатели на вестник „Труд“.
Но през всичкото това време не съм и сънувала, че е възможно да се случи това, което видях днес в ефира на Нова телевизия: двама депутати от управляващата коалиция общо три пъти в едно предаване да плашат водещия, че ще му изстине мястото! И да му напомнят саркастично, докато той ги интервюира, че столът на колежката му до него е празен, понеже и тя много питала!.. Докато гасях телевизора, за да не гледам унижението на Виктор, бях сигурна, че след правителство на Борисов -3, държавата трябва да се закрие с всичките си институции – от парламента до Съюза на журналистите. И след туй, ако остане по тия земи някой човек под 80 години, отново да я изгради.“

Полина Паунова, журналист:

„Три пъти писах от 7.30 досега. И три пъти трих, защото не успявам да се побера в кожата си.

Някакъв човечец, със силно съмнителни професионални и лични качества (с оглед поведението, което демонстрира – щом ме е срам да цитирам думите му – смятайте), станал депутат. Озовал се с управляващата партия. Дотук добре – той Борисов сам каза, че „това е материалът“. Но този персонал на избирателя (той е това) си позволява да плаши журналист в частна медия с уволнение. В ефир

Това дъно, обаче не беше всичко.

Вицепремиер си позволи, в същата частна медия, да казва за какво да се говори и кои „глупости“ не са за приказване. „не стига че сте без конкурс назначен, ами и сам останахте да водите“, каза Симеонов на Виктор Николаев. След което заключи, че лесно се прави „Викторгейт“….

Първо – не знам защо Виктор не изгони тия двама „управленци“, заради наглото им поведение. Второ – часът е 10 … Нова телевизия още мълчат.

Антон Тодоров трябва да подаде оставка. Мигом. Защото той е прислуга на избирателя, не негов началник. И на Шайката (по собствените му думи) е прислуга, но това е тема отделна.

Валери Симеонов трябва да каже как лесно се прави гейт, заплаха ли беше това? А къде му е оставката?

И не, така няма да стане. Всъщност, дали ще стане зависи от нас.

Впрочем, още ли няма официално изявление от Нова? Или са си взели бележка от оня с Шайката?!“

Радан Кънев, бивш лидер на ДСБ:

„Борисов си мисли, че е направил гениален ход с Антон Тодоров (прочее, още чакам този последният да ме запознае с братовчедите от леля ми партизанката…).

Хем заплашва открито журналисти, хем човекът, според значителна част от общественото мнение, не „притежава способността както да разбира свойството и значението на постъпките си, така и да ги ръководи“. И е съответно юридически неуязвим.

Но е точно обратното. Бойко, вкарал си в парламента или човек, който съзнателно заплашва журналисти, или човек с тежко душевно заболяване, който трябва спешно да се лекува. Не знам кое е, но не е добре… И топката е в теб, не в него.“

Любомир Аламанов, медиен специалист:

„Антон Тодоров, представител на ГЕРБ към Виктор Николаев, водещ в Нова ТВ: „За такива въпроси уволнявам.“

Десет минути по-късно. Валери Симеонов, представител на Патриотите към Виктор Николаев, същия водещ: „Нещо сам останахте да водите, а, как е сега? Искате ли да Ви спретна един Викторгейт?“

Ужасно е, когато представящи се за про-европейско настроени политици заплашват журналисти в ефир. Позорно е.“

Александък Симов, депутат от БСП:

„Днес Антон Тодоров – Мумията и Валери Симеонов – Шегаджията от Бухенвалд в пряк ефир си позволиха да плашат журналист с уволнение. Нагло и безцеремонно. Синдромът „Бетина Жотева“ вече става заразен и плъзва като психическо заболяване из коридорите на властта. Поведението и на Мумията, и на Шегаджията е недопустимо и цинично. Тези двамата нямат място в парламента, правителството, а дори и в България. Нека да бъдат така добри да си вземат куфарите и да се върнат в 1933 година от която са изпълзели…“

Източник TrafficNews.bg