Камера на Живо от Центъра на Разлог

Гърция посочи изискванията за туристи от чужбина през лятото

Гърция е изготвила изискванията към чуждестранни туристи. Въвежда се строг протокол по спазване на противоепидемичните мерки, според който пристигащите от други държави ще бъдат допускани само ако представят отрицателен PCR или сертификат, че са ваксинирани, а всички работещи в туризма трябва да имат имунизация, съобщи ресорният министър на туризма Харис Теохарис.

Официалното откриване на летния сезон в Гърция е планирано за 14 май, но ако има сериозно подобрение в битката с Ковид-19, може да е и по-рано.

На границата властите ще прилагат бърз тест за коронавирус. Осигурени са специализирани хотели за туристи, които покажат симптоми на заразяване. В първите дни на април започва масово ваксиниране на работещите в туризма, осигурени са достатъчно дози, уверяват от гръцкото здравно министерство.А гръцкият о. Родос ще стане поле на експеримента „Острови без COVID-19“. Нидерландска туристическа агенция набира туристи, които да посетят от 12 април Родос с настаняване в 5-звезден хотел, уточни „Сега“. Условието обаче е да не напускат хотела. Цената е почти три пъти по-ниска от реалната и вече има над 5000 желаещи да почиват на остров Родос в 5-звездна обстановка без излизане.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни: