Камера на Живо от Центъра на Разлог

Дарт Вейдър наистина се завръща в „Междузвездни войни“

dartvaderДарт Вейдър ще се завърне в следващия филм от поредицата „Междузвездни войни“ – „Rogue One“, който ще излезе по цял свят този декември.

Вече беше известно, че действието ще се развива 34 години преди събитията в „Силата се пробужда“ и малко преди тези в „Нова надежда“ – първият филм от поредицата на Джордж Лукас, излязъл през 1977 г.

Лентата ще проследи как екип на бунтовниците открадва плановете на имперската бойна станция „Звездата на смъртта“, които в най-стария епизод бяха у принцеса Леа.

Рицарят сит Дарт Вейдър е ключова фигура в тази епоха на вселената на „Междузвездни войни“, но до момента участието му в сюжета беше обект само на спекулации. Сега стана ясно, че той ще се върне към функциите си в „Нова надежда“ и ще помага и съветва имперския военен командир Директор Креник, изигран от Бен Менделсон.

Стана ясна и конкретната роля на популярния скандинавски актьор Мадс Микелсен. Той ще играе бащата на главната героиня, бунтовничката Джин Ерсо (Фелисити Джоунс). Микелсен ще е наемник, чийто услуги са търсени едновременно от бунтовниците и империята.

Снимките на филма текат и в момента, като обявената засега дата на излизане по кината е 16 декември, включително за България. Това е втората нова лента по „Междузвездни войни“, откакто „Дисни“ купи правата за поредицата.

„Rogue One“ обаче е отклонение от новата сюжетна линия, започната със „Силата се пробужда“. Тя ще продължи с Епизод 8, който трябва да излезе през 2017 г.

Основната нова трилогия ще бъде завършена с Епизод 9 през 2019 г., а през това време ще се появи и още един филм-отклонение, фокусиран върху историята на контрабандиста Хан Соло.

Източник Vsekiden.com