Камера на Живо от Центъра на Разлог

Двоен юбилей за теснолинейката ще бъде отпразнуван днес! След 30 години отново вагон-бюфет в легендарния влак „Родопи“

Днес 17 декември 2017 г. ще бъдат отпразнувани 90-годишнината от откриването на участъка Велинград – Велинград-юг и 80-годишнината на участъка Велинград-юг – Якоруда.

По този повод ГС „За теснолинейката“ организира поредното си събитие. Програмата включва пътуване с малкото влакче до родопското градче Якоруда, както и празнична програма в местното читалище. Групата отпътува с влак „Родопи“ от гара Септември в 8:31, и  пристига в Якоруда в 11:46, където ще се отправи към читалище „Светлина – 1907 г.“ Там гостите ще бъдат посрещнати с музикални изпълнения и интересни факти от историята на теснолинейката.

В 15:50 влак „Родопи“ заминава обратно към Септември с връзки за София, Пазарджик, Пловдив, Димитровград и Стара Загора.

Поради нуждата от парно отопление във влака, броят вагони ще бъде ограничен до 5, а местата – до 150.

Вагон-бюфет ще пътува от днес всекидневно с легендарния влак „Родопи“ по линията на теснолинейката. Това се случва за пръв път от 30 години насам. Възраждането на тази традиция е отново по идея на Гражданско сдружение „Родопската теснолинейка“. БДЖ приема, ремонтира и преоборудва обикновен вагон в бюфет и го пуска в движение.