Камера на Живо от Центъра на Разлог

Деветокласник се натрови с домашна ракия, изпил 300 грама в междучасието

Деветокласник от Професионалната гимназия по туризъм в Бургас се натрови с обилно количество домашна ракия, която изпил в голямото междучасие. Фрапиращото е, че момчето Б. е било подтикнато от свои съученици да погълне над 300 мл. от високоградусовия алкохол, съобщава burgasinfo.com. След като изпило огнената течност, на детето му е прилошало и е било заведено в болница, където му е оказана медицинска помощ. Вече е у дома си, но все още не е в клас. Очаква се в понеделник да бъде в училище.

Директорката на училището Павлина Михайлова-Градишка каза пред burgasinfo.com, че е запозната и ръководството вече работи по случая, като ще вземе отношение, след като бъдат уточнени имената на замесените в случая ученици. „Училището винаги взема мерки и прави каквото може. Родителите се отзоваха, оказана му е помощ“, каза още г-жа Градишка, която следи лично случая. Първоначално учениците, забъркани в грозната сцена, са давали уклончиви обяснения, но постепененно фактите се изяснявали.

„Станало е не точно на територията на училището, в голямото междучасие. Имало е други деца, работим с всички. Психолози, педагогическки съветници, заместник директори и аз включително се заехме с това. Още е рано за наказания, процедурите са много дълги. Изясняваме кой каква вина има, ще се напишат писма, официално ще се поканят родителите на изслушване, а после ще има Педагогически съвет. Със сигурност ще има наказания и то по-сериозни.“, каза още директорката.
Тя е категорична, че ученикът е бил подтикнат. „Точно това е лошото. Той не е човек, който употребява алкохол. Това са деца.“, добави тя.

Според връстници на потърпевшото момче, то е било изключително скромно и често било обект на подигравки от съученици. Казали му да изпие ракията, като срещу това ще получи известна

Източник burgasinfo.com