Камера на Живо от Центъра на Разлог

Демонстрация, за влиянието на алкохола върху зрението, баланса и реакциите, проведоха тенис-треньори в Банско

Треньорите от „Тенис Клуб Еделвайс“ проведоха демонстрация за влиянието на алкохола върху зрението, баланса и реакциите. Демонстрацията бе проведена с очила за симулация на употреба на алкохол. Очилата използват специална технология, която позволява на носещите ги да разберат как различните количества алкохол влияят върху баланса, зрението, времето за реакция и преценката им.

С лесни активности като ходене в права линия, седене на един крак, хващането и хвърлянето на предмети участниците разбраха, колко неадекватни и опасни реакции могат да имат при (зло) употреба със спиртни напитки.
Участниците имаха проблеми с баланса, равновесието, времето за реакция. Тази демонстрация се проведе на 19.08.2017г (веднага след проведения по-рано през деня Първи тенис турнир) на градския стадион „Свети Петър“. Треньорите проведоха тази симулация на стадиона от съображения за сигурността на участниците.

Демонстрацията се проведе по програма „Стани независим, бъди свободен“, която е финансирана от Министерството на младежта и спорта и бе подкрепена от Община Банско.