Камера на Живо от Центъра на Разлог

Ден на отворените врати в Исторически музей – Разлог днес. Честит празник на всички музейни служители!

muzei11В Исторически музей – Разлог се организира Ден на отворените врати, където безплатно през целия работен ден посетителите ще могат да видят различни видове експозиции, изложби и щанд с ръчно изработени сувенири от жени от Разлог. Инициативата е във връзка с Международния съвет на музеите, който се отбелязва днес.

18 май е определен за ден на музеите от Международния съвет на музеите /ICOM/ и се чества от 1977 г. Всяка година Международният ден на музеите е посветен на определена тема, като тази година мотото е „Музеи и културни пейзажи“. Контекстът на пейзажа е заобикалящата го среда-географски, исторически, икономически, социален и културен бива той, според съществуващите и работещи музеи и галерии.
Чрез Международния ден на музеите се цели да се подчертае фактът, че музеите са важно средство за културен обмен, обогатяване на културите и развитие на взаимно разбирателство, сътрудничество и мир между народите.

razlogmuzeyМеждународният ден на музеите се организира в световен мащаб, а всички музейни служители и работещите в галерии отбелязват международния си ден с различни прояви.