Камера на Живо от Центъра на Разлог

Ден на Червения кръст: Над 600 жители са получили помощ, в Разлог, от активистите на БЧК, идва достойна, млада смяна

Повече от 600 жители на община Разлог през миналата година са получили помощ от активистите на БЧК. Организирани са акции за подпомагане на социално слаби семейства, като информация за тях се набира в МБАЛ – Разлог и дирекцията по социално подпомагане в града, осигурени са храна, консумативи за потребителите на Защитеното жилище в Разлог и деца на семейства в нужда. Това отчитат червенокръстците от Разлог в Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец.

b4k2

”Без помощта на служителите на дирекцията по социално подпомагане в града и десетките анонимни жители на Разлог и района, и дори и отдел „Социални дейности“ в общината, които се включват в осъществяването на благотворителните акции, не бихме могли да осъществяваме своята дейност“, коментират червенокръстци.
БЧК е сред инициаторите на няколко кампании за подпомагане както на местни, така и национални каузи – за пострадали от природни бедствия, хора в нужда и др. От 8 години има и своите последователи в лицето на младите червенокръстци от младежкият отряд към СОУ „Братя Каназиреви“ в Разлог.

Източник Радио Благоевград
Лина Пъргова