Камера на Живо от Центъра на Разлог

Десетдневни тържества за празника на Разлог (програма)

От днес в Разлог започват десетдневните тържества, посветени на празника на града, който е на 24 октомври.

razlogpanorama2

Празничната програмата ще стартира с Национален шампионат по колоездене, като стартът ще бъде даден днес в 14.00 часа на централния площад в града. В събота предвидените събития са шампионат по надтегляне на тежковозни коне и Международен турнир по карате за Купа „Пирин“2016. В неделя пък ще се проведе киноложка изложба „Българско овчарско куче“ на градския стадион.

dtssamodivaПрез идната седмица в празничната програма са включени театралната постановка „Самодива“, концерт на потребителите в „Защитеното жилище“- с. Долно Драглище, базар, детски мюзикъл представен от Благоевградски драматичен театър и турнир по тенис на маса.

Кулминацията на тържествата е на 24 октомври. От 10.30 часа на централния площад ще има ритуал по издигане на знамената и полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски. Празникът ще продължи с тържествена света литургия в храма „Св. Благовещение“. Ще бъде отбелязана и годишнината на Дневен център за стари хора – гр. Разлог. Празничният ден ще завърши с концерт, с участието на духов оркестър и мажоретен състав, Сашка Серафимова и Детска фолклорна певческа група, Детски танцов състав, Смесена група за градски фолклор „Гердан“, Танцова формация „Перун“. Специален гост-изпълнител ще бъде фолк дивата Райна и МФГ „Годлевски Великден“. По традиция празника на Разлог ще завърши с пищна заря.
praznikrazlog2016

Източник DarikNews.bg