Десетки доброволци се включват в ремонта на заслон “Кончето” в Пирин | Порталът на Разлог::Информационният портал на Разложката котловина
Камера на Живо от Центъра на Разлог

Десетки доброволци се включват в ремонта на заслон “Кончето” в Пирин

След редица административни пречки започна ремонтът на известния заслон “Кончето” в Пирин планина.

Десетки доброволци от цялата страна ще се включат в акцията, която ще продължи около месец, съобщава БНТ. Заслонът се намира на височина 2 760 метра, на един от най-трудните и популярни маршрути в Пирин. Спасявал е живота на десетки закъсали туристи, но повече от 60 години не беше ремонтиран основно нито веднъж.

Още в ранни зори задачите на доброволците бяха разпределени и те събираха багажа, който трябва да пренесат от хижа Яворов до едноименния заслон в Пирин планина.

С тежки раници и усмивки, доброволците тръгнаха на 4-часов преход по стръмния и скалист терен до заслона. Някои от тях ще нощуват там в следващите дни, за да започнат да разглобяват старата постройка.

От Асоциацията на планинските водачи са успели да осигурят и летателна техника за извозване на тежките товари в планината.

Очаква се новият заслон да бъде готов до средата на следващия месец.

До момента, с дарения, са събрани около 21 000 лева за ремонт на заслона. Ще са нужни поне още четири, за да приключи успешно подмяната му.

Стани част от новините с Razloginfo.eu и Razloginfo.com! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на support@razloginfo.com, razlogsp@abv.bg или като съобщение на Facebook.com/portalatnarazlog. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Порталът на Разлог не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в Razloginfo.com и Razloginfo.eu като свободен посетител или чрез регистрацията си в Razloginfo.com, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайтовете Razloginfo.com и Razloginfo.eu.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Абонамент за новини
Изпрати новина!Стани репортер!


За реклама:support@razloginfo.com
Позиции в сайта
error: Content is protected !!

E-mail :
support@razloginfo.com
razlogsp@abv.bg

Телефони:
0885 250 440
0884 107 153