Камера на Живо от Центъра на Разлог

Десетки хиляди си поръчали първия криптосмартфон

Швейцарската компания Sirin Labs се радва на огромен интерес към своя криптосмартфон, който все още е в процес на разработка. Над 25 хиляди души вече са си поръчали иновативното устройство на цена от $999.

В края на миналата година Sirin Labs влезе в Топ 5 на най-големите ICO проекти (Initial Coin Offering) в света, а вече е привлякла 157,9 млн. долара. Компанията обяви, че създава редица продукти за работа с криптовалута, вкл. защитен смартфон със специална операционна система и компютър с бранда Finney.

До момента Sirin Labs е получила 25 хиляди предварителни поръчки за криптосмартфона Finney. Той ще работи под управление на защитена операционна система Sirin OS, базирана на Android.
При разработка на платформата, криптосмартфона и компютъра, Sirin Labs поставя акцент именно върху сигурността. За целта е създадено защитено криптографично ядро, благодарение на което всички операции с криптовалутните портфейли ще бъдат надеждно подсигурени.

Sirin Labs планира да покаже иновативните си крипто-продукти по-късно тази година или в началото на 2019 г. Точната дата на презентациите към момента не се съобщава. Междувременно, курсът на биткойн се колебае около 10 000 долара.