Камера на Живо от Центъра на Разлог

Десни и леви: Управлението на Борисов и слугите му е най-голямото безобразие от 30 години!

Наведеният човек няма как да е стабилен, всеки минава и му плясва един зад врата – и това е огромната грешка на предводителите на държавата. Този режим въведе преклонение пред силата. В западната цивилизация няма господари, всички са равни. А у нас я отрекоха – у нас има градация на силата и силният е прав. Той може да удря тези под него, и да се кланя на тези над него. Това каза в студиото на „Тази сутрин” политологът Евгени Дайнов.

За съжаление това поведение трябва да се коментира от психиатри. Да се държим пред по-силните като послушен роб, а по-слабите – да се мачкат, това е поведение, описано от Зигмунд Фройд. В политиката то обикновено се наказва с излизане от нея, допълни колежката му Татяна Буруджиева.

„България е подписала много международни договори, според които не трябва да връща хора в страни, където може да има опасност за живота им. България обаче си прави пълни оглушки, докато си търси пред кой началник да се наведе – а това създава усещане за нестабилност. Днес е пред Турция, утре пред Русия, после – пред братята американци, после – пред Ангела Меркел…”, коментира Дайнов.

Що се отнася до вътрешната ни политика, двамата политолози бяха единодушни, че такова безобразие не имало от 30 години.

Относно постигнатия компромис в управляващата партия, те бяха на мнение, че става дума за сделка, която конституира неравенството: ясно е кой е господарят и кой е на колене. Това, по думите им, означава край на политиката.

Борисов говори сякаш става дума за махленско-клюкарски отношения в Банкя. Така и откри кампанията си: „Аз открих, аз направих…”  Ами това му е работата, при това с чии пари е „открил” и „направил”– с нашите пари. Всяко управление е правило това като Борисов, но с по-малко пари и с по-малко фукни”, коментира Буруджиева.

Има министри от РБ, които са си продали партиите – такива са Москов и Ненчев. Ненчев хем се поклони, хем се изправи пред Борисов. Борисов събра кметовете и им каза: „Ако загубим, ви махам. Как така ще махаш, като ти не си ги избрал. Кметовете започват да мачкат. Имам приятели във фирми, в които кметът им казва за кого да гласуват. Питам защо не го записа. Той отговори: „Прибраха ни мобилните телефони”.

Нямаме реално управление, имаме политическа криза. Правителството е изградено на базата на сделки, каза още Буруджиева.

Източник BNews.bg