Камера на Живо от Центъра на Разлог

Дете се нарани, падайки върху оставен да стърчи болт, в централния парк на Разлог (снимка)

Внимание! Болтове – убийци в централния градски парк в Разлог. Това написа, член на най-разложката група във Фейсбук пространството – „Да думаме на разложчи, фногооооо!„, Ellie Kare.

Ето и цялото възмущение на жената, което тя изрази снощи:

Снимката е илюстративна

„Поради престъпна немарливост на Община Разлог и изпълнителят на обществена поръчка за изграждане на изкуствената рекичка в централния парк, вчера (09.08.2017) моето дете на 11 години получи тежка телесна повреда – рязкъсване на мускул и прорязна рана, дълбока 2.5 см и широка още 4 см поради падане върху оставен да стърчи болт от някогашно съоръжение. На мястото има циментиран квадрат 40 на 40 см, където преди много години е имало монтирано нещо.
Умниците от общината са отрязали 3 болта и са оставили един 10 см болт да стърчи там, където стотици деца си играят и скачат.

Ако детето ми беше паднало без да го има там тоя болт, щеше да съм го излекувала само с лед и риванол! А сега????? Детето ми е в ужасна агония от болки.

Призовавам всички властимащи и нямащи да вземат един шлайф и до края на деня това нещо да изчезне.

Пуснах жалба в общината. Обещано ми бе до края на деня днес това нещо да е премахнато.

Проверете!
Въпросният болт се намира от страната на пътечката, зад масичките на Бага Мери, на долния край на изкуствената река.
Най- вероятно никой нищо не е направил въпреки обещаното. Утре пак ще търся кмета – днес никой не го откри, за да му кажа какво и къде да се реже.

Кръвта на детето ми още съхне там….тези хора са за прокурор и няма да спра до тук!

Искам инженера, който се е разписал след изпълнението на тази специално държавна-общин ска поръчка и е прибрал едни пари за „инспекция“ на качеството и БЕЗОПАСНОСТТА на съответното постоено нещо да ме погледне в очите и да ми каже, че е безопасно! Ще го открия този „инспектор“ и ще си понесе заслуженото! Колкото позволява закона!

Настоявам и ще настоявам пред властите – полиция, прокуратура, община – да се направи цялостна ревизия на тази обществена поръчка и да се види КОЙ идиот се е разписал, че това място може да се ползва от всички (най-вече деца) и е дал разрешение за ползване.

И още настоявам и ще настоявам пред властите да се направи инспекция на ВСИЧКИ съоръжения за деца в цялата община и да ги сертифицират за безопасност!!! Десетеки съоръжения са КРАЙНО опасни за деца – разрязани железни пързалки и железни люлки, кото са по 60-70 кг. Безумие! Което не е безопасно за игра – ДА СЕ ДЕИНСТАЛИРА НЕЗАБАВНО!

Питайте докторите в нашата болница колко такива случаи са видели и колко сигнала от родители има…..да се неначудиш …..

Срам за Община Разлог! Позор! Да излагате децата на такива опасности.

Хора, пазете си децата, а най-вече ако видите нещо нередно – пускайте жалби.

П.С. Ако този болт е там още и утре ….“

Днес тя съобщи, че е отговорено на запитването й до общинска администрация“, както и че болтът е бил отстранен:

„Хора, вижте какво ми обясняват от общината – болта бил разхлабен от трети лица – не били те виновни …да бе да.“

„Здравейте!
Искрено съжаляваме за инцидента. Надяваме се детенцето съвсем скоро да се оправи.
Предприети са необходимите мерки, болта е отстранен. Разхлабването му, вероятно, е умишлено от недоброжелатели. Специалисти от Община Разлог са направили и оглед и са на мнение, че сам болта няма как да се развинти. Още веднъж бързо оправяне на детенцето.
Община Разлог полага големи грижи за опазване здравето и живота на децата и всички жители на града и населените места.
Успешен ден!“

На тези мили думи, тя отговаря по следния начин:

„Здравейте. Болта не беше разхлабен. Стърчеше здраво зациментиран и затова нарани детето. Благодаря за отстраняването му. Днес след 2.00 ще се опитам да се сррщна с някой от общината по другите ми искания относно безопасността на съоръженията за игра.
Успешен ден и на Вас!“

След този случай, мили родители, очите ви наистина трябва да са начетири. Защото никой не може да разчита на общината, да се занимава с такива „незначителни“ неща преди да се е случила трагедията.

Все още чакаме някой да трепне и да поправи всички детски съоръжение в парковете на града! Все още чакаме някой да се осъзнае и да разкара всички животни по пътищата в и около Разлог! Дано сме живи да дочакаме. Обещавам ви, че стане ли белята, отново ще чуем или прочетем: „Община Разлог полага големи грижи за опазване здравето и живота на децата и всички жители на града и населените места.“

(1000)