Камера на Живо от Центъра на Разлог

Детски празник под наслов „Нахрани ме разделно“ се провежда в Разлог

В момента „Екопак България“ АД провежда детски празник под наслов „Нахрани ме разделно“. В него децата ще могат да се насладят на куклено шоу на колела, а заедно с „Театър на приказките“ ще се проведе един ден на открито в парка, където ще бъде представена детската пиеса „Приказка за юначета с празни тумбачета“. След празника на всяко дете ще бъдат раздадени комикси за оцветяване с картинки от пиесата и магнити.

Целта на мероприятието е да се създадат навици от най-ранна детска възраст за разделно събиране на отпадъците и отговорно отношение към околната среда.Детският празник ще се проведе в централния парк на Разлог от 10.30 ч.

Постановката „Приказка за юначета с празни тумбачета“ ще покаже на децата как да опазват околната среда като изхвърлят отпадъците си разделно.




Образователната пиеса разказва историята на три животинчета – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се „хранят“ с отпадъци от опаковки. Те ще разкажат на децата защо е важно отпадъците да не отиват на сметищата, а в трите цветни контейнера за разделно събиране, и как децата и техните родители могат да помогнат на Планетата да стане по-чиста и здрава.