Камера на Живо от Центъра на Разлог

Дизела дублира титла край Разлог

kirildizelaКирил Николов-Дизела бе непобедим на планинското бягане „Терра Рън“ в Пирин планина. Той спечели и второто издание на състезанието по трасето от „Терра комплекс“ до хижа „Яворов“. Бегачът премина разстоянието от 10 км за 55:27 мин, а Шабан Мустафа изостана с 36 секунди от победата. Иван Сираков се нареди трети с време от 57:40 мин. Антоанета Дяксова беше най-бърза в надпреварата при жените.

Тя достигна хижа „Яворов“ за 1.09:05 часа, изпреварвайки победителката от ултрамаратона „Витоша 100“ преди седмица Антония Григорова с около четири минути. Трета е Десислава Цветанова с 1.23:10 часа.

„Състезанието е много добро, а мога да отбележа, че има развитие в организацията от миналата година. Сега маркировката е по-добра. Единствената ми препоръка е надпреварата да се провежда през пролетта, когато не е толкова сгъстен календарът на планинските бягания“, коментира Дизела, който обеща, че ще бяга и догодина на „Терра Рън“.

„Чувствах се много добре през цялото време. Когато видях, че имам преднина пред Шабан, реших да намаля темпото. Доволен съм от конкуренцията и от това, че се получи оспорвано бягане“, каза още той. Във второто издание на „Терра Рън“ се включиха 40 от най-добрите планински бегачи у нас.

Източник standartnews.com