Камера на Живо от Центъра на Разлог

Директори ощетили болници със стотици хиляди левове

Директори на болници са ощетявали лечебните заведения, които ръководят, с хиляди левове. Това е ставало като са купували лекарства на цени над допустимите, съобщи министърът на здравеопазването Николай Петров по време на заседание на парламентарната комисия по здравеопазване.

Той посочи, че сумите, с които са били ощетени различните болници, са от 90 хиляди до 600-700 хил. лева. Тези директори ще бъдат санкционирани, увери министър Петров. Има потенциал за промяна в цените на клиничните пътеки, както и за извеждане на още дейности от болничната в извънболничната помощ, каза министър Петров в отговор на въпрос за недофинансирането на клиничните пътеки.
По думите му има болници, които трябва да бъдат подложени на индивидуален мониторинг и за тях трябват оздравителни програми и прилагане на индивидуален подход, пише Дарик. Ще наложим правила за формиране на работната заплата, правила за стопански разходи, за лекарства, за медицински изделия. Свободията свърши, беше категоричен министър Петров.

Източник TrafficNews.bg