Камера на Живо от Центъра на Разлог

Дисни ще забави реализирането на бъдещите филми от сагата за Междузвездни войни

Плановете на филмовото студио Дисни да забави реализирането на бъдещи филми от сагата „Междузвездни войни“, бе приветствано от фенове, които се надяват, че така новите продукции от многомилиардната фантастична сага ще бъдат по-добри и оригинални в творчески план, предаде Ройтерс.

Изпълнителният директор на компанията Боб Айгър призна, че е било грешка да се пуска по един филм от сагата всяка година и че това може би е породило умора сред феновете.

„Мисля, че беше допусната грешка. Поемам отговорността за нея. Нещата бяха прекалено много и прекалено бързи. Сега можем да очакваме известно забавяне на темпото, но това не означава, че няма да изобщо правим повече филми“, каза Айгър пред „Холивуд рипортър“.

„Мисля, че ние ще бъдем малко по-внимателни относно количеството и времевия график“, допълни той.

Забавянето на темпото бе определено от филмови специалисти като „битка за спечелване на феновете“. Той припомни, че в миналото почитателите на междузвездната сага са очаквали с трепет всеки нов филм от нея, когато между филмите интервалите са били по-големи.

„Ако през 2020 г. няма нов филм от сагата, това няма да ни убие“, написа филмовият анализатор Скот Колура от специализирания в новини от света на шоубизнеса сайт Ай Джи Ен.От 2015 г. досега Дисни пусна два от трите планирани филма, базирани около характери от оригиналните три продукции на Джордж Лукас, както и още два производни филма, разказващи за живота на герой от сагата.

Позицията на Боб Айгър последва разочароващия прием на филма „Соло: История от Междузвездни войни“, появил се през май. Приходите от него в глобален мащаб бяха 400 милиарда долара. Това е далеч от 2-те милиарда долара приходи за филма „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ и 1,3-те милиарда долара приходи за „Междузвездни войни: Последният джедаи“.

Източник standartnews.com