Камера на Живо от Центъра на Разлог

Днес „Библиотеката – съкровище скрито“, утре – „Читалня-занималня“ в читалището на Бачево

Народно читалище „Самообразование 1928г.“ с.Бачево продължава с мероприятията от „Седмица на буквите“, която започна в навечерието на 24-ти май.. Програмата започна с „В началото бе словото“ – лекция-беседа от Мария Паскалска. В библиотеката на читалището проследиха историята на Солунските братя и тяхното дело, както и мястото на кирилицата в съвременния свят.

На 23 май се състоя „Работилница за букви“ под ръководството на Янка Велинова в сградата на читалището и се изработи празнична украса. Децата научиха за приготвянето на цветните венци, които ще красят портрета на братята Кирил и Методий. Запознаха се с празнуването на празника през годините. Чрез запазените снимки научиха за ученическите манифестации в Бачево.

На 24-ти май в центъра на селото се проведе празничен концерт, организиран от ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ – с.Бачево. Самодейците от Танцов състав „Рилска самодива“ и Детска певческа фолклорна група“ Шарено герданче“ зарадваха публиката със своето изпълнение.
Днес ще се проведе „Библиотеката – съкровище скрито“. Янка Велинова ще посрещне деца от последната група на детската градина, като ги запознае със съкровището, което се крие в една библиотека. Децата ще получат своя първи урок за книгата – приятел на всяко дете.

Утре, 26-ти май, започва „Читалня-занималня“. Служителите в читалището, съвместно с деца от училището, ще подготвят забавно място за четене. По време на лятната ваканция децата ще могат да четат на спокойствие в една весела обстановка, сътворена от тяхното въображение.