Камера на Живо от Центъра на Разлог

Днес е началото на страхотно събитие в Разлог! Три вечери Национален фестивал на любителския театър – „Мехомия“ 2017

От днес, 7-ми септември, Разлог отново ще се превърне в столица на театъра. За първи път Разлог е домакин на фестивал на любителските театри. Ако трябва да перифразираме, за Разлог, септември ще бъде юни.

Днес е откриването на Националния фестивал на любителския театър – Мехомия 2017. Начало ще даде Любителски театрален състав към НЧ „Наука – 1901“, в град Ябланица, с небезизвестната „Госпожа министершата“. Режисьор на постановката е Стефан Радков

Вторият ден на фестивала е белязан с две постановки. „Криворазбраната цивилизация“ и „Жена ми е светица“. Първата ще бъде изнесена от Театрален колектив към НЧ „Отец Пайсий – 1893“ – град Велинград. Сценичен вариант, сценография и постановка са на известният български актьор Мариус Донкин.. Втората постановка, по Миро Гавран, е на Театрален колектив при НЧ „Пенчо Славейков 1871“ град Трявна, а режисьор е Никола Узунов.
„Любовен лабиринт“ и „Не всеки крадец е мошеник“ са запазени за третата фестивална вечер. Постановката „Любовен лабиринт“ от Жак Жиняк е реализирана от Театрална трупа при НЧ „Христо Ботев – 1872“ от град Нови Пазар. Този театър представя България в световната асоциация на театралите любители. Втората постановка е добре позната на любителите на театъра в цялата Разложка котловина, и не само. „Не всеки крадец е мошеник“ е играна неколкократно на разложка сцена, а преди месец нашият Театралният състав при НЧ „15.09.1903-1909“ в Разлог я представи на велинградска публика. Режисьор на този хит е Велина Кулина.

Началните часове на театрите са 18.00 и 20.00 часа в голямата зала на НЧ „15.09.1903-1909“ в Разлог.

Входът е свободен.

Razloginfo.com