Камера на Живо от Центъра на Разлог

Днес е Световният ден на учителя! Честит празник, скъпи учители!

klasnaНа 5 октомври у нас и в още над 100 страни по света се отбелязва Денят на учителя. Традицията води началото си от недалечната 1994 г., когато по повод 40-годишнината от приемането на препоръките за статута на учителите от ЮНЕСКО и МОТ, ЮНЕСКО предприема инициативата да наложи 5 октомври като Международен ден на учителя.

Ролята на учителя, на добрия учител в живота на всеки от нас, е много важна. Могат да минат години, за да разберем, че ние сме можещи и успяващи хора заради наученото от нашите учители преди години. От работата на учителите зависи нашето бъдеще, единственото време, когато нашата работа е да учим, е това, когато сме в училище. След това в университета и на работа ние продължаваме да учим и да се развиваме, но навиците ни за това как да учим се сформират в училище.

Ролята на учителя, на добрия учител в живота на всеки един от нас, трудно може да се прецени. Но е факт, че развитието на обществото зависи от труда на преподавателите. Учителят, добрият учител, дава на своите ученици не само своите знания, но и любов и внимание.

Честит празник, скъпи учители!