Камера на Живо от Центъра на Разлог

До 15-ти септември възстановяват пешеходни пътеки и знаци край училищата в Разлог

peshehodnapatekaДо началото на учебната година ще бъдат възстановени напълно липсващите маркировки на пешеходни пътеки и знаци за преминаване на деца в Разлог. Целта е да се обезопасят районите, в които има натоварено движение и се намират училища и детски градини, съобщиха от Общинска администрация – Разлог. Ще бъдат извършени проверки и на състоянието на спортните съоръжения в училищните дворове.

С наближаването на началото на учебната година ще се обърне внимание към осъществяването на стриктен пропускателен режим в училищата и извършването на щателни проверки на лица, носещи обемист багаж.

Служители на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Разлог ще извършат огледи на училищата и детските градини за актуализация на Плана за защита при бедствия.

Ще се извършат проверки за наличие на изсъхнали дървета, надвиснали клони и метални обшивки от покривите, които могат да застрашат сигурността на пребиваващите. Ще бъдат премахнати и гнездата на опасни насекоми като стършели и оси.

Предвижда се също така шахтите и колекторите в дворовете на учебните заведения да бъдат обезопасени. От РСПБЗН информираха, че подготвят предписания до директори на училища и детски заведения за обезопасяване на дървени покривни конструкции и подове с оглед на пожарната безопасност. Ще бъдат извършени и допълнителни проверки на отоплителните инсталации.

Източник Радио Благоевград
Лина Пъргова