Камера на Живо от Центъра на Разлог

Дръзко нападение край Разлог! Нарушител атакува горски с нож

Ново дръзко посегателство срещу държавни горски служители от системни нарушители с множество актове за незаконни дейности е регистрирано в края на миналата седмица на територията на „ДГС Разлог”.

При редовен обход на охранителен участък „Катарино“ горските стражари Г.Н. и Б.П. попадат на джип, транспортиращ дървесина без контролна горска марка и без издаден превозен билет. В джипа са две лица – Б.П. и Сл.П., добре познати на горските с многобройните случаи на кражби на дървесина.

Нарушителите са се държали изключително агресивно, като единият от тях слиза от джипа и опира нож в гърлото на единия от стражарите. В опита си да се предпази, по врата и ръцете на горския са нанесени множество порезни рани. Междувременно другият стражар подава сигнал на телефон 112.Нарушителите са успели да избягат, изхвърляйки незаконно отсечената дървесина на мястото на инцидента. Поради основателен страх за живота и здравето си, двамата стражари се оттеглят и информират Районно управление на полицията в Разлог.

За случая е уведомено Териториално отделение – Разлог към Окръжна прокуратура – гр. Благоевград.

Последвайте ни: