Камера на Живо от Центъра на Разлог

Дъждовна Цветница

Днес ще е слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е слаб до умерен. Ще се затопля: минималните температури ще са между 0° и 5°, максималните – между 17° и 22°, по-ниски по Черноморието.

В събота ще има разкъсана висока и средна облачност. След обяд и през нощта срещу неделя югозападният вятър ще се усили, особено в Източна България и в районите в близост до северните склонове на планините – ще бъде умерен и временно силен; през нощта в Предбалкана ще се прояви като фьон. Температурите ще се повишат още и максималните в събота ще са между 20° и 25°.

През нощта срещу неделя и в неделя вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще нахлуе хладен въздух; дневните температури ще се понижат с около 5 градуса, сутрешните в неделя ще са високи, особено в Източна България, където все още ще духа силен южен вятър.

Още през нощта срещу неделя над Западна България ще се развие купесто-дъждовна облачност и там ще има краткотрайни валежи, в планинските райони и с гръмотевици. В неделя ще превали на много места и в останалата част от страната. На места, по преминаващия студен атмосферен фронт, валежите ще са интензивни, главно в Южна България, и с гръмотевични бури.
В понеделник ще има променлива облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще се понижат и минималните температури, а до вечерта и вятърът ще отслабне.

Във вторник и сряда ще бъде предимно слънчево, с висока облачност. С южен вятър отново ще се затопли и през втория ден температурите в много райони ще надхвърлят 20 градуса. Топлото време ще се задържи и в четвъртък, но до вечерта в отделни райони на Западна България е възможно да превали краткотраен дъжд.

Източник blagoevgrad.eu