Камера на Живо от Центъра на Разлог

Електрически Фолксваген изминава 500 км с едно зареждане

Дни преди откриването на големия автомобилен салон в Шанхай Фолксваген показа най-новия си изцяло електрически модел – I.D. Crozz. Електрическият кросоувър е третата изцяло електрическа концепция от серията ID, от която вече видяхме хечбек и ван.

Новият кросоувър комбинира характеристиките на купе с 4 врати и SUV. Новото тук е, че автомобилът може да се движи и изцяло безпилотно. Разполага с четири лазерни скенера на покрива, както и с радари и ултразвукови сензори и многобройни камери. Специални лед светлини отпред и отзад показват в какъв режим се движи автомобилът – автономно или с водач, който го управлява.

Автомобилът може да постигне максимална скорост от 180 км/час и да измине с едно зареждане 500 км. Има два електромотора на предната и на задната оси, които комбинирано предлагат мощност от 300 к.с.
Това все още е само концепция, която не е готова за продажби. От немският концерн обаче, обещават да произведат и серийна версия, което е част от плана им до 2025 г. да продават по 1 милион електромобила годишно. Още идната година ще започнат продажбите на нов електрически модел на  Фолксваген за китайския пазар.

Първите отзиви за концептуалния кросоувър са положителни, най-вече заради относително дългото разстояние, което може да измине с едно зареждане.

Източник megavselena.bg