Камера на Живо от Центъра на Разлог

Жена от Разлог е измамена от „ало“ бандити с близо 2500лв.

Поредната телефонна измама на територията на Пиринско. Възрастна жена от Разлог е измамена вчера, съобщават от пресцентъра на полицията.

Жена на 74 години от гр. Разлог е съобщила в РУ-Разлог, че за времето от 12:50 часа до 13:20 часа на 30.05.2018г., чрез телефонно обаждане е въведена в заблуждение, че съдейства на полицейски служители за залавяне на телефонни измамници, в резултат на което е ощетена със сумата от около 2 450 лева. За случая е уведомена РП-Разлог.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.
При провеждането на полицейски операции няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.
За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).