Камера на Живо от Центъра на Разлог

Жени, ако сте на 40 години, спрете да правите това

40-те години са повратна възраст за всяка жена. Някои изпадат в криза при мисълта, че половината им живот е отминал, а други се държат неразумно, опитвайки се да си припомнят младостта.

Съвременните жени водят доста динамичен начин на живот, балансирайки между кариера, семейство, лично развитие. На 40 години обаче сме склонни да подлагаме под въпрос тези сфери.

В резултат на това някои жени са склонни да стигат до крайности и да правят някои грешки.

1. Прекалено да се раздавате за другите

Жените, които има деца, след 40-годишна възраст са склонни да фокусират цялото си внимание върху тях. Спират да мислята за своето собсвено удовлоствие и правят всичко за другите. Но непрекъснатият стремеж да покриете всяка нужда на децата си, на съпруга и приятелите ще ви изтощи физически и емоционално.

2. Да прекалявате с алкохола

С напредване на възрастта е задължително да ограничите консумацията на алкохол. Чаша вино на вечеря няма да ви навреди, но редовното пиене увеличава риска от рак на гърдата, дебелото черво и хранопровода.

3. Да посвещавате цялото си време на работа

Успокойте топката с професионалните си амбиции. Дори и да сте целеустремен човек, не може да посвещавате цялото си време само на работа, защото този път ще ви доведе към депресия и хронична тревожност. Отделяйте повече време за удоволствия и за близките си.


4. Да се обвързвате прибързано

На 40 години не е разумно да прибързвате с обвързването. Дори и да се чувствате самотни, не допускайте всеки до себе си, защото трудно ще се възстановите от разочарование. Не бързайте да създавате приятелства и връзки, преди да сте разбрали какъв човек стои до вас.

5. Да пренебрегвате външния си вид

С навършването на 40 години не бива да пренебрегвате външния си вид, така че околните да се съмняват в хигиенните ви навици. Не се срамувайте от побелелите си коси и бръчките, но и не пренебрегвайте елементарните грижи за косата, кожата и облеклото ви, благодарение на които ще изглеждате прилично.

Източник: ezine.bg