Камера на Живо от Центъра на Разлог

Жестоко убийство, на ТВ водеща, потресе Русе

Жестоко убийство на 30-годишна жена потресе Русе. Тялото е открито в събота в труднодостъпен район. Намерено е в храсти, близо до Дунав, радкрива Нова, позовавайки се на свои източници. Разпознаването на жертвата е станало късно снощи.

Младата жена е била водеща на предаване в една от местните телевизии. Убита е по особено жесток начин. 30-годишната е станала жертва на изнасилване и тежък побой, вследствие на който е обезобразена и задушена, съобщава Русе Медиа. Убитата е Виктория Маринова /на снимката/ – административен директор и водеща на русенската телевизия TVN.

Криминалисти с дълъг стаж казват, че не помнят в Русе да е имало такова брутално престъпление. Полицията работи по няколко версии и твърди, че няма данни убийството да е свързано с работата на телевизионната водеща. Очаква се по-късно днес от полицията в Русе да дадат още информация по случая.

Юристът на годината с прочувстено обръщение към жестоко убитата Виктория

Носителят на приза „Юрист на годината“ от Десетите годишни награди на „Правен свят“ и Международен правен център (ILAC) адвокат Петър Николов използва страницата си във Фейсбук, за да разпространи емоционално обръщение към жедстоко убитата в Русе ТВ водеща Виктория Маринова. Обезобразеното тяло на 30-годишната жена бе намерено край река Дунав още вчера, но новината бе оповестена днес, а разследването продължава. Адвокат Петър Николов пък се оказа добър познат на Виктория.

Ето какво написа той:

Не мога да повярвам, че това се е случило с теб, Вики! Помня лятото какво интервю направихме в съда и как имаше смелостта да го публикуваш. Тези дни трябваше да се видим, за да направим интервю за 11-те деца от Русе, защото ти живо се вълнуваше от проблемите на децата и не само тези деца. Правеше истински предавания за проблемите на обикновения човек и обществото. Аз отложих, защото нямах време. Подцених факта, че днес в нашия Живот, ние нямаме това време, което си мислим, че притежаваме. Съжалявам, че не се видяхме за последно и те лиших от тази възможност, да направиш още един хубав материал. Наистина съжалявам. Ти беше прекрасен водещ и журналист, ЧОВЕК който не искаше да бъде обикновен. И беше такава. Беше жена, която се забелязва и буди както най-благородното у човека, така и явно най-долното. Дано не са истина слуховете, че се касае за твое разследване. Не мога да повярвам и съм дълбоко потресен как може да приключи животът ти в разцвета на силите. Дано всички изроди свързани с това горят в АДА!
В същото време „Биволъ“ в профилната си страница във фейсбук припомня, че нейното последно предаване, от 30 септември, е било свързано с аферата с ДжиПи Груп и е интервюирала журналиста от Бивол и румънеца, които бяха арестувани от милицията при горенето на уличаващите документи. За натискът и пречките пред разследващата журналистика… За корупционните практики на държавно ниво… За „изкуството“ при усвояването на еврофондове… Говорят Димитър Стоянов от Биволъ и ръмънския му колега Атила Биро.