Камера на Живо от Центъра на Разлог

Жизел Бюндхен ще бъде отвлечена при откриването на Олимпиадата

rio20162Популярната бразилска красавица Жизел Бюндхен ще бъде главната атракция на откриването на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Най-скъпоплатената моделка в света ще бъде отвлечена по време на церемонията на 5 август. Това ще е част от сценария, като идеята е домакините да пресъздадат един от основните проблеми в страната – престъпността. Кралят на футбола Пеле пък е поканен да запали олимпийския огън, но не е ясно дали ще присъства, тъй като имал ангажимент към спонсор извън страната. Иначе бразилците няма да се изхвърлят много за откриването и ще похарчат едва около 20 милиона долара. За сравнение в Лондон преди 4 години бяха хвърлени 42 милиона долара.

Дългокраката Жизел, която е първата манекенка – милиардер в света, ще се движи безгрижно под звуците на традиционна бразилска музика, когато ще бъде нападната от престъпници. Сценката ще има щастлив край, тъй като злодеите ще бъдат заловени от двама полицаи, които ще спасят хубавата Бюндхен.

Церемонията ще започне в 02:00 българско време в петък срещу събота, а на стадион „Маракана“ се очаква да присъстват 78 000 зрители. По телевизията шоуто ще бъде наблюдавано от 900 000 милиона зрители.

Организаторите изтъкнаха, че заради сложната икономическа ситуация в Бразилия са ограничили бюджета на откриването, но това няма да го направи по-малко интересно и атрактивно за публиката. „Няма да бъде пищно шоу, няма да има грандиозността на Пекин, специалните ефекти на Атина, ексцентричността и технологиите на Лондон“, заяви изпълнителният продуцент Марко Балич. „Церемонията ще е обикновена, но много съвременна. И ще пресъздаде разговорите на хората за бъдещето“, добави той. Според него само присъствието на модел от класата на Жизел е гаранция за успех.

Бразилците разчитат и на краля на футбола Пеле, който е получил покана да запали олимпийския огън. 75-годишният бивш футболист обаче не е сигурен дали ще може да присъства, тъй като по същото време има планирано пътуване извън страната заради ангажименти към спонсори. „Имам договори, които трябва да изпълня“, коментира Пеле, но допълни, че ще разговаря с хората от американската компания, която държи имидж правата му. „Като бразилец с удоволствие бих приел“, допълни легендата, който помогна на Бразилия да спечели три от петте си световни титли, а през 1968 г. отбеляза своя гол номер 1000 именно на „Маракана“.

Източник Vsekiden.com