Камера на Живо от Центъра на Разлог

Завърти ли се колелото, Пирин става опасен за всички…

Пирин е с пълен актив от две победи и само един загубен гейм след първите два кръга от старта на новия сезон. И отново показва, че ще бъде един от факторите в първенството.

Снимка BGvolleyball.com

Снимка BGvolleyball.com

Само два кръга са недостатъчни за някакви крайни изводи и заключения, но Пирин продължава една позитивна тенденция срещу тима на Добруджа 07. Отборът от Разлог записа четвъртата си поредна победа срещу тези съперник след двата успеха с по 3:2 гейма през миналия сезон и с 3:2 в зала „Септември“ през 2015 г.

В състава на Пирин през настоящия сезон прави впечатление сериозното подмладяване, като опитните останаха капитанът Благовест Катранджиев и централният нападател Костадин Гаджанов. Новите попълнения са Георги Елчинов, който се завърна у дома след няколко години при „съседите“ от Марек Юнион-Ивкони (Дупница) и младият разпределител Дилян Игнатов, пред който се отвори прекрасна възможност за изява след юношеските години в ЦСКА.

Старши треньорът Иван Дурев, който от миналия сезон е начело на тима, ще залага изключително и на диагонала Венцислав Георгиев, който срещу Добруджа 07 „избухна“ с 30 точки. Млади момчета като Мартин Кръстев, Боян Иванов и либерото Виктор Копанаров също са сред опциите на Пирин за този сезон, който започна с отбелязването на 70-годишнината на волейбола в Разлог.

Това, което прави силно впечатление в отбора на Пирин, обаче е друго: колективът. Колектив между състезатели и треньорски екип. А сплотен, тимът на Пирин ще бъде опасен съперник за всеки, без значение от индивидуалностите в състава на другия отбор.

Преди време треньорът Иван Дурев каза: „При нас трудното е да се завърти колелото“. Завърти ли се обаче, отборът на Пирин ще е труден за спиране. И по всичко изглежда, след първите два кръга волейболистите от Разлог набраха инерция, за което останалите претенденти са предупредени.

Източник BGvolleyball.com