Камера на Живо от Центъра на Разлог

Задържаха двама за наркотрафик през ГКПП Кулата

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Благоевград се води разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 354а, ал. 2, вр. ал. 1 и по чл. 242, ал. 2 от НК – придобиване, държане и разпространение на високорискови наркотични вещества и опит за пренасянето им през границата на страната.

На 20.03.2021 г., след постъпила оперативна информация, служители на ОД на МВР гр. Благоевград са спрели лек автомобил, пътуващ от България за Гърция през ГКПП Кулата.

В колата са били открити два пакета, облепени с тиксо и завити в алуминиево фолио. Въпросните обекти, с тегло 1873 грама, били сложени във вътрешността на резервна гума в багажника.При извършен полеви тест съдържащото се в тях вещество е реагирало положително на хероин. Водачът на колата – 61-годишният Б.Г. от с. Тополница, община Петрич, е бил задържан на място.

В хода на разследването на престъпното деяние е бил установен неговия подбудител и помагач – 51-годишният Д.А. от гр. Петрич.

Към настоящия момент е известно, че по-рано Б.Г. придобил дрогата от съучастника си – Д.А., който умишлено го склонил към извършване на престъпното деяние, за което му обещал заплащане и съдействие. Улеснил го с даване на съвети, разяснения, набавяне на парични средства за пътуването, осигуряване и предоставяне на наркотичното вещество, както и укриването му в автомобила.

При извършено претърсване в дома на Д.А. в гр. Петрич са били открити и иззети електронна везна, метален уред за пресоване със следи от хероин и парична сума в размер на 5400 евро.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Благоевград двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа. Предстои внасянето в съда на искания за определяне на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Б.Г. и Д.А. Двамата обвиняеми са криминално проявени и осъждани.

Разкриването на престъпното деяние е станало в рамките на работата за противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, извършвана от ОД на МВР гр. Благоевград съвместно с прокуратурата.

Източник: E79 News

Последвайте ни: